Elk gezin is anders

INSCHRIJVEN? SCROLL NAAR BENEDEN 

 

Met de meeste opgroeiende jongeren gaat het goed, maar soms lopen middelbare scholieren ook vast. Soms zijn ze bijvoorbeeld gestrest of hebben vaker ruzie met hun ouders. In deze studie gaan we vragen onderzoeken zoals: Wanneer gaat het met jongeren beter of juist minder goed? Hoe kunnen ouders bijdragen aan het welzijn en geluk van hun kinderen? Is dit verschillend van gezin tot gezin en hoe komt dit?

Hoe wordt dit onderzoek gedaan? Wanneer jullie meedoen ontvangen jij en je ouders gedurende één jaar elke twee weken een digitale vragenlijst, die je op je computer of telefoon invult. Hierin vragen we naar gebeurtenissen, je gevoelens en gedrag van jou en van anderen (bijv. je ouders of je best vriend). Jij en je ouders krijgen aparte vragenlijsten toegestuurd, die jullie niet van elkaar te zien krijgen. We stellen elke keer ongeveer dezelfde vragen, zodat we gedurende het jaar veranderingen in welzijn kunnen meten.

De meeste vragenlijsten duren maar tien minuten en een keer in de drie maanden sturen we een vragenlijst die twintig minuten duurt. Voor het invullen van elke vragenlijst ontvang je een kleine vergoeding, wat voor jongeren kan oplopen tot 46 euro in totaal. Daarnaast verloten we elke twee weken nog extra geldbedragen van 10 euro onder de deelnemende jongeren.

Voor dit onderzoek zoeken we jongeren van 12 tot en met 17 jaar en hun ouders. Alle ouders/opvoeders kunnen meedoen. Als er meerdere kinderen uit 1 gezin mee willen doen, dan kunnen zij zich inschrijven met ieder een andere ouder uit het gezin. We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Je krijgt de vragenlijsten persoonlijk toegestuurd en je krijgt elkaars antwoorden niet te zien. Benieuwd hoe een vragenlijst uit het onderzoek er ongeveer uitziet? Klik dan hier om een voorbeeld te zien.

 

INSCHRIJVEN VOOR DE TWEEDE RONDE VAN ‘ELK GEZIN IS ANDERS’ (START VOORJAAR 2020)?

Jongeren kunnen zich hier inschrijven.

Ouders kunnen zich hier inschrijven.

U kunt hier het toestemmingsformulier vinden voor ouders die zelf niet mee doen aan het onderzoek, maar wel hun kind willen aanmelden voor de studie.

 

ALLE INFORMATIE NOG EENS DOORLEZEN?

Klik hier om de informatiebrief voor jongeren te downloaden.

Klik hier om de informatiebrief voor ouders te downloaden.

Of bezoek onze FAQ pagina over deze studie.

 

 

Dit onderzoek (EC- 2019.65) is goedgekeurd door de Ethische Commissie van Tilburg University. Voor eventuele opmerkingen of klachten over dit onderzoek kunt u contact opnemen met de “Ethics Review Board” van Tilburg School of Social and Behavioral Sciences via ERB@tilburguniversity.edu.

 

Heb je nog vragen? Dan kun je bellen of appen met +31 6 38 67 84 55 of mailen naar projectadapt@uvt.nl