Elk gezin is anders

Met de meeste opgroeiende jongeren gaat het goed, maar soms lopen middelbare scholieren ook vast. Soms zijn ze bijvoorbeeld gestrest of hebben vaker ruzie met hun ouders. In deze studie gaan we vragen onderzoeken zoals: Wanneer gaat het met jongeren beter of juist minder goed? Hoe kunnen ouders bijdragen aan het welzijn en geluk van hun kinderen? Is dit verschillend van gezin tot gezin en hoe komt dit?

Hoe wordt dit onderzoek gedaan? Gezinnen die meedoen ontvangen gedurende één jaar elke twee weken een digitale vragenlijst, die ze op hun computer of telefoon invullen. Gezinnen bestaan uit jongeren van 12 tot en met 17 jaar en 1 of 2 ouders. In de vragenlijsten vragen we naar gebeurtenissen, gevoelens en gedrag van zowel de jongeren als de ouders. Jongeren en ouders krijgen aparte vragenlijsten toegestuurd, die ze niet van elkaar te zien krijgen. We stellen elke keer ongeveer dezelfde vragen, zodat we gedurende het jaar goed de veranderingen in welzijn kunnen meten.

De meeste vragenlijsten duren tien minuten en elke drie maanden sturen we een langere vragenlijst, die twintig minuten duurt. Voor het invullen van elke vragenlijst ontvangen deelnemers een kleine vergoeding, wat voor jongeren kan oplopen tot 46 euro. Daarnaast wordt elke twee weken onder jongeren nog een extra geldbedrag van 10 euro verloot.

We gaan vertrouwelijk om met de onderzoeksgegevens. De vragenlijsten worden persoonlijk toegestuurd en deelnemers krijgen elkaars antwoorden niet te zien. Benieuwd hoe een vragenlijst uit het onderzoek er ongeveer uitziet? Klik dan hier om een voorbeeld te zien.

 

UITGEBREIDE INFORMATIE?

Klik hier om de informatiebrief voor jongeren te downloaden.

Klik hier om de informatiebrief voor ouders te downloaden.

Of bezoek onze FAQ pagina over deze studie.

 

 

Dit onderzoek (EC- 2019.65) is goedgekeurd door de Ethische Commissie van Tilburg University. Voor eventuele opmerkingen of klachten over dit onderzoek kunt u contact opnemen met de “Ethics Review Board” van Tilburg School of Social and Behavioral Sciences via ERB@tilburguniversity.edu.

 

Heb je nog vragen? Dan kun je bellen of appen met +31 6 38 67 84 55 of mailen naar info@projectadapt.nl