Voor gezinnen

Waarom doen wij onderzoek?

De puberteit is een spannende tijd: je gaat naar de middelbare school, je krijgt meer behoefte aan vrijheid en je hebt waarschijnlijk vaker ruzie met je ouders. Veel jongeren zitten daarom niet altijd lekker in hun vel. Sommigen krijgen depressieve en angstige gevoelens, terwijl anderen hier maar weinig last van hebben. Hoe komt het dat jij je wel goed voelt maar je vriend(in) niet, of andersom? Of hoe komt het dat je je minder goed voelt dan twee weken geleden? Dat willen we gaan onderzoeken.

Voor ouders vraagt het ook vaak nogal wat. Conflicten, ergernissen en jongeren die zich schamen voor hun ouders. Soms dienen depressie, eenzaamheid en drugsgebruik zich aan; waarom komt dit in sommige gezinnen meer voor dan in anderen? En hoe kunnen ouders hier het beste mee omgaan?

 

Waarom deelnemen aan ons onderzoek?

We willen het leven van jongeren in gezinnen beter leren begrijpen, zodat we beter weten hoe jongeren kunnen opgroeien tot gelukkige volwassenen. We hebben jou nodig om ons daarbij te helpen. Als je deelneemt aan een van onze onderzoeken betekent dat dat wij jou vragenlijsten zullen sturen via e-mail of telefoon, waarin we vragen stellen over dagelijkse gebeurtenissen en je gevoelens en gedrag. In sommige onderzoeken vragen we ook je ouders een vragenlijst in te vullen. In ruil voor het invullen van de vragenlijsten ontvang je een kleine financiële vergoeding.

Uiteraard behandelen wij jouw gegevens en antwoorden op de vragenlijsten vertrouwelijk. Niemand buiten de onderzoekers kan je antwoorden inzien, dus ook niet je ouders, school of politie. Op onze privacy pagina lees je meer over hoe wij je gegevens bewaren.

 

Hoe deelnemen?

Ben je geïnteresseerd om mee te doen als een nieuw onderzoek start? Stuur ons dan een mail en met je naam en geboortejaar, dan sturen we je een bericht zodra je je kan inschrijven!

 

Heb je vragen? Dan kun je bellen of appen met +31 6 38 67 84 55 of mailen naar info@projectadapt.nl