Voor ouders

Waarom doen wij onderzoek?

De puberteit is een spannende tijd, zowel voor jongeren als voor hun ouders. Pubers veranderen van kind in volwassene en voor ouders vraagt dat vaak nogal wat. Conflicten, ergernissen en kinderen die zich schamen voor hun ouders. Soms dienen ook depressie, eenzaamheid en drugsgebruik zich aan. Waarom komt dit in sommige gezinnen meer voor dan in anderen? En hoe kunnen ouders hier het beste mee omgaan? Dat willen we onderzoeken.

Waarom deelnemen aan ons onderzoek?

We willen het leven van gezinnen met opgroeiende jongeren beter leren begrijpen. Daarom hebben we gezinnen nodig die willen deelnemen aan ons onderzoek. Wij zullen vragenlijsten sturen aan u en/of uw kind via e-mail of telefoon. De vragen gaan over gebeurtenissen in het leven en hoe u zich daarbij voelde. In sommige studies zijn de vragenlijsten alleen voor de jongere, in andere studies krijgen de ouders ook vragenlijsten. In ruil voor het deelnemen ontvangen u en uw kind een kleine financiële vergoeding.

Uiteraard behandelen wij de gegevens en antwoorden op de vragenlijsten van u en uw kind vertrouwelijk. Niemand buiten de onderzoekers kunnen antwoorden inzien. Op onze privacy pagina kunt u meer lezen over hoe wij uw gegevens bewaren.

Heeft u vragen? Dan kunt u bellen of appen met +31 6 38 67 84 55 of mailen naar info@projectadapt.nl